Pridružite nam se na protestu ispred Skupštine, 28.01.2013.

Unija slobodnih sindikata Crne Gore organizovaće u ponedeljak, 28.01.2013.g., javni protestni skup na platou ispred Skupštine Crne Gore, sa početkom u 11:00 časova. Cilj organizovanja protesta je obraćanje i apel poslanicima da glasaju protiv usvajanja Predloga zakona o dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica, a povodom rasprave koja će se toga dana voditi na plenamom zasijedanju Skupštine o pomenutom predlogu. Ovo iz razloga sto bi, u slučaju usvajanja predloženog zakona, neto zarade svim zaposlenima bile umanjene za 4,5% što bi umnogome doprinijelo urušavanju i onako lošeg ekonomsko-socijalnog položaja većine zaposlenih i građana/ki Crne Gore.

Nespremnost Vlade da budžetski deficit sanira drugim raspoloživim ekonomskim mjerama, na koje im USSCG već godinama ukazuje, već isključivo oporezivanjem zarada, a time i na teret standarda našeg članstva, zaposlenih i građana/ki, primorava nas da ponovo, udruženi, podignemo glas u borbi za svoj standard. Ovo tim prije sto već duži niz godina zarade zaposlenih stagniraju iii se umanjuju, dok na drugoj strani divljaju cijene roba i usluga, što je većinu naših kolega/ca dovelo na rub same egzistencije.

Imajući u vidu navedeno, te značaj i negativne posljedice koje bi eventualno usvajanje pomenutog zakona imalo za sve nas i naše porodice, pozivamo vašu Sindikalnu organizaciju da nam se organizovano pridružite na protestu zakazanom za ponedeljak, 28.01.2013.g., u 11:00 časova.

Govor predsjednika OO Podgorica, 28.01.2013

20005