Predsjednicima sindikalnih organizacija

Na osnovu informacija prikupljenih iz vaspitno-obrazovnih ustanova Podgorice zapažena je aktivnost lobiranja članstva Sindikata prosvjete CG za prelazak članstva u Savez sindikata Crne Gore. Sindikat prosvjete CG kao dobrovoljna interesna organizacija zalaže se za sindikalni pluralizam, kao princip što šireg ostvarivanja interesa i zahtjeva prosvjetnih radnika. Zbog ove činjenice ukazujemo na manipulacije i lažno predstavljanje kolegama koji rade na određeno vrijeme. Nemoralno je uslovljavati prosvjetne radnike dobijanjem stalnog radnog mjesta  da bi se prešlo u drugi sindikat.

Obaveza je predsjednika sindikalnih organizacija da javno razobliče ovo ucjenjivanje i da upoznaju kolege sa zaključcima Glavnog odbora SPCG i Ministarstva prosvjete. Takođe vas podsjećamo na obavezu da u što skorije vrijeme zakažate sastanke sindikalnih organizacija.

20037

Vaša IP: 54.234.191.202