Održan nacionalni seminar u Budvi u okviru projekta ,,Upravljanje konsultovanjem i informisanjem u evropskim školama: učešće u zajednici" 25.05.2013. godine

U okviru CIMES projekta, koji Sindikat prosvjete Crne Gore implementira u saradnji sa sindikatima nastavnika u Poljskoj, Bugarskoj, Srbiji, Portugalu, Mađarskoj i Rumuniji, održan je nacionalni seminar u hotelu Aleksandar u Budvi 25.05.2013. godine. Projektom je predviđeno održavanje nacionalnih seminara u svakoj od zemalja učesnica projekta u cilju razmatranja uticaja nastavnika sindikata nastavnika na reforme u obrazovanju i aktivno učešće u unapređenju socijalnog dijaloga u okviru zajednice. Na jednodnevnom seminaru učesnici su dali aktivan doprinos u diskusiji na teme:

- način širenja znanja o pravu nastavnika na konsultovanje i informisanje;

- promovisanje uloge i značaja procesa konsultovanja i informisanja;

- poboljšanje razmjene informacija između sindikata.

Potpredsjednik SPCG-a Predrag Ražnatović i članovi GO SPCG-a Nikolaj Knežević, Slavka Bošković i Jovan Drašković su uspješno prezentirali iskustva sindikata partnerskih zemalja u procesu konsultovanja i informisanja, kao i zakonski okvir za poboljšanje socijalnog dijaloga u obrazovanju u okviru Direktive 2002/14/EC.

Flajer - Nacionalni seminar MNE, 25.05.2013.

Vaša IP: 185.191.171.15
Serversko vrijeme: 2022-01-19 13:10:53