Saopštenje Sindikata prosvjete CG povodom rješavanja statusa zaposlenih u prosvjeti na određeno vrijeme i isplate naknada za vanredne ispite

1.Zbog različitog tumačenja Zaključaka koji su utvrđeni između Sindikata prosvjete i Ministarstva prosvjete o pravu zaposlenih na određeno vrijeme, Sindikat prosvjete je na sastanku sa predstavnicima Ministarstva prosvjete Crne Gore obezbijedio kolegama da pravo na odmor koriste tokom cijelog jula, a istovremeno će im biti isplaćena zarada za taj mjesec i obračunat radni staž.

2.Isto tako  je na tom sastanku konstatovano da je obračun naknada za održane vanredne ispite u junskom ispitnom roku obavljen protivno Rješenju o visini naknada koju plaćaju varedni učenici za pripremnu nastavu, polaganje ispita i o visini naknade za rad članova komisije, a isto je blagovremeno proslijeđeno upravama srednjih škola. Sindikat prosvjete Crne Gore zahtijeva da se obračun naknada za vanredne ispite obavi u skladu sa važećim Rješenjem Ministarstva prosvjete Crne Gore .

20005

Vaša IP: 54.234.191.202