Održana sjednica Glavnog odbora Sindikata prosvjete CG

IX redovna sjednica Glavnog odbora SPCG-a održana je 30.08.2013. u Hotelu ,,City" u Podgorici sa početkom u 10h. Tim povodom je najviše analiziran materijalni položaj prosvjetnih radnika. Na sjednici je donesen zaključak i zauzet jedinstven stav o trenutnom položaju zaposlenih u obrazovnom sistemu Crne Gore.
Materijalni položaj prosvjetnih radnika u Crnoj Gori je na najnižem nivou u proteklih deset godina. Jedan od glavnih razloga za pogoršanje socijalnog statusa zaposlenih u obrazovnom sistemu je uvođenje kriznih mjera u ekonomskoj politici Vlade Crne Gore. Mjere koje bi za cilj trebalo da imaju saniranje posljedica ekonomske krize, rezultiraju isključivo konstantnim slabljenjem materijalnog položaja prosvjetnih radnika, ali i svih zaposlenih u Crnoj Gori.  Danas, sa početkom nove školske godine možemo konstatovati da su zarade prosvjetnih radnika realno manje u odnosu na prošlogodišnje, a da su višestruko obezvrijeđene u odnosu na period od prije samo nekoliko godina.
SPCG upozorava da će nastavljanje urušavanja materijalnog i socijalnog položaja prosvjetnih radika nemonovno dovesti do veoma teših posljedica po cjelokupni crnogorski društveni sistem i ugroziti vitalne interese crnogorskog društva u cjelini. Imajući u vidu težak ekonomski položaj i narastujuće nezadovoljstvo svih zaposlenih u obrazovnom sistemu Crne Goer, Glavni odbor SPCG će u narednom periodu preduzeti konkretne postupke u cilju zaštite materijalnog položaja prosvjetnih radnika.

Vaša IP: 54.80.252.84
Serversko vrijeme: 2022-01-19 14:13:08