Zaključci sa vanredne sjednice Glavnog odbora SPCG održane 18.08.2014.godine

1. Održati vanredne sjednice opštinskih odbora do 22.08.2014.godine. Na sjednicama upoznati članove OO sa tokom pregovora rukovodstva SPCG-a sa predstavnicima Ministarstva prosvjete i Ministarstva finansija;

2. Nakon održanih sjednica opštinskih odbora obavezuju se predsjednici sindikalnih organizacija da održe sjednice u svim školama na kojima će upoznati članstvo sa pomenutim aktivnostima. Takođe se obavezuju predsjednici sindikalnih organizacija da sačine zaključke sa sjednica o svojim stavovima i predlozima;

3. U slučaju neuspjeha pregovora Sindikata prosvjete Crne Gore sa predstavnicima Ministarstva finansija i Ministarstva prosvjete, SPCG će na osnovu zaključaka članstva pokrenuti mehanizme sindikalne borbe (štrajk upozorenja, proteste i štrajk).

4. Glavni odbor SPCG-a daje ovlašćenje Izvršnom odboru da u okviru USSCG nastavi zajedničke aktivnosti sa Granskim sindikatima zdravstva, vojske i Univerziteta u borbi za ostvarivanje zahtjeva za povećanje zarada.

Vaša IP: 185.191.171.15
Serversko vrijeme: 2022-01-19 13:10:53