In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Održan Okrugli sto na temu ,,Evropski sektorski socijalni dijalog u obrazovanju. Promovisanje njegovih potencijala kroz jačanje kapaciteta i znanja na nacionalnom nivou" u organizaciji Sindikata prosvjete Crne Gore i ETUCE-a

Okrugli sto na temu Evropski sektorski socijalni dijalog u obrazovanju. Promovisanje njegovih potencijala kroz jačanje kapaciteta i znanja na nacionalnom nivou u organizaciji Sindikata prosvjete Crne Gore i Evropskog komiteta sindikata obrazovanja (ETUCE) održan je u Hotelu Ramada u Podgorici, 17.10.2014. godine. Na okruglom stolu su govorili ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković, pomoćnica ministra prosvjete Nataša Gazivoda, predsjednik Evropske federacije poslodavaca u obrazovanju Michael Moriarty, šef Operativnog sektora Delegacije Evropske unije u CG André Lys, glavni stručni savjetnik pri UNDP-u u Crnoj Gori Dragan Đurić,  a u ime domaćina okruglog stola učesnicima se obratio predsjednik SPCG-a Zvonko Pavićević. Ciljevi održavanja okruglog stola: 

- širenje znanja o funkcionisanju socijalnog dijaloga na nacionalnom i evropskom nivou;

- informisanje i diskutovanje o evropskom sektorskom socijalnom dijalogu u programu rada obrazovanja za 2014/15 godinu;

- diskusija o stanju socijalnog dijaloga u oblasti obrazovanja na nivou Crne Gore;

- diskusija o načinima poboljšanja kapaciteta socijalnih partnera u obrazovanju u procesima socijalnog dijaloga;

- diskusija o načinima jačanja veze između socijalnog dijaloga na nacionalnom i evropskom nivou.

Ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković ocijenio je da u Crnoj Gori treba unaprijediti socijalni dijalog i tražiti bolja zakonska rješenja koja će biti prihvatljiva za radnike, Vladu i sindikate. Pomoćnica ministra prosvjete Nataša Gazivoda tvrdi da je taj resor posvećen saradnji sa sindikatom  i da zajednički rade na poboljšanju uslova za rad zaposlenih u prosvjeti. Predsjednik Evropske federacije poslodavaca u obrazovanju Michael Moriarty rekao je da su evidentni problemi na evropskom nivou zbog smanjenja plata i nemogućnosti zapošljavanja, ali da je zadatak socijalnih partnera da riješe takvu situaciju kako bi obrazovanje bilo unaprijeđeno u budućnosti. Predsjednik Sindikata prosvjete CG Zvonko Pavićević zaključio je da će ovakve teme i skupovi pomoći socijalnim partnerima da se konačno počnu baviti gorućim pitanjima u okviru evropskog zapošljavanja i socijalne politike. 

Galerija

Pravni savjeti

image

1548211
Danas
Juče
Ove nedjelje
Prošle nedjelje
Ovog mjeseca
Prošlog mjeseca
Ukupno
1296
1014
3428
1537613
17904
36353
1548211

Vaša IP: 185.191.171.15
Serversko vrijeme: 2022-01-19 13:10:53

Gdje se nalazimo

Povežite se sa nama

Fond solidarnosti

Turistička agencija

agencija

Stambena zadruga

Scroll to Top

Kontakt

Adresa:

Vojvode Maša Đurovića 17, City kvart 2-8, 

81 000 Podgorica

  • Tel:  +382 20 511 020
  • Fax: +382 20 511 021
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.