Zaključci sa zajedničke sjednice Glavnih odbora Sindikata prosvjete Crne Gore, Sindikata Univerziteta Crne Gore, Sindikata zdravstva Crne Gore i Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore

Zajednička sjednica Glavnih odbora Sindikata prosvjete Crne Gore, Sindikata Univerziteta Crne Gore, Sindikata zdravstva Crne Gore i Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore na temu Povećanje zarada zaposlenima u javnom sektoru održana je u Kongresnoj sali restorana 13.jul Plantaže u Podgorici, 19.11.2014. godine sa početkom u 13h. Učešće na sjednici uzeli su članovi Glavnih odbora sva četiri granska sindikata koji okupljaju zaposlene iz javnog sektora, a djeluju u okviru Unije slobodnih sindikata CG. Sjednici su, u svojstvu gostiju, prisustvovali Duško Zarubica, predsjednik Sindikata uprave i pravosuđa koji djeluje pri Savezu sindikata CG i Marko Kaluđerović, predsjednik Samostalnog sindikata đačkih i studentskih domova Crne Gore. Nakon iznijetih stavova, predloženi su i jednoglasno usvojeni sledeći

Z A K LJ U Č C I

1. Sindikat prosvjete Crne Gore, Sindikat Univerziteta Crne Gore, Sindikat zdravstva Crne Gore i Sindikat odbrane i Vojske Crne Gore organizovaće protestni skup 6. decembra 2014. godine, na platou ispred Skupštine Crne Gore, s početkom u 11h, sa zahtjevom da poslanici ne usvoje Predlog Zakona o budžetu, već da ga vrate Vladi na doradu, jer tim predlogom zakona nisu predviđena sredstva za povećanje zarada zaposlenih koje se finansiraju iz Budžeta.

1. Takođe, ovi sindikati zahtijevaju od Vlade Crne Gore da ne ulazi u kapitalni projekat izgradnje Autoputa Bar-Boljare, ukoliko će zbog načina finansiranja tog projekta direktne posljedice da trpe zaposleni čije se zarade finansiraju iz Budžeta Crne Gore.

1. Da se, ispred ovih granskih sindikata, poslaničkim klubovima i svim poslanicima/ama u Skupštini Crne Gore ponaosob uputi dopis sa argumentima na kojim sindikati temelje opravdanost svojih zahtjeva zapovećanje zarada zaposlenima koje se finansiraju iz Budžeta Crne Gore.

1. Obavezuju se Glavni odbori granskih sindikata koji su usvojili ove zaključke da upoznaju svoje članstvo sa navedenim zaključcima i pozovu ih da budu solidarni i pridruže se najavljenom protestnom skupu.

Vaša IP: 54.80.252.84
Serversko vrijeme: 2022-01-19 13:41:22