Interesne grupe

Izborna skupština interesnih grupa u Sindikatu prosvjete Crne Gore održana je 08.04.2017. godine u Beranama. Pozvani su delegati i delegatkinje u svojstvu predstavnika svih opštinskih odbora. Ovo okupljanje je ujedno bilo i prilika za sindikalno informisanje i edukaciju, pa su učesnici u prvom dijelu imali mogućnost da čuju prezentacije na teme Djelatnosti i aktivnosti Sindikata prosvjete CG, koju je održala potpredsjednica Slavka Bošković i Izmjene i dopune zakona iz oblasti obrazovanja (prezentacija predloga SPCG), koju je prezentovao potpredsjednik Nikolaj Knežević.
U dijelu predviđenom za pitanja i diskusije očigledan doprinos i učešće je dao predsjednik Zvonko Pavićević. Nakon toga su usvojeni izvještaji o dosadašnjem radu interesnih grupa. U ime Sekcije žena SPCG-a izvještavala je Slavka Bošković, koordinatorka u prethodnom mandatu, a u ime Mreže mladih Dubravka Babović, takođe koordinatorka u interesnoj grupi. Izvještaji su pojedinačno razmatrani i usvojeni. Zatim su razmatrana i usvojena sva potrebna dokumenta za rad interesnih grupa, nakon čega se pristupilo predviđenoj izbornoj proceduri. Prisutni delegati Mreže mladih su izabrali Vesnu Marković za predsjednicu, Milenu Čajbašić za koordinatorku, kao i Izvršni odbor od 5 članova po principu teritorijalne zastupljenosti. Prisutne delegatkinje Sekcije žena izabrale su Bojanu Jovanović za predsjednicu, Violetu Lazarević u svojstvu koordinatorke, kao i Izvršni odbor od 5 članova po principu teritorijalne pripadnosti.

Program rada Sekcije žena 2016-2021

Pravila o org. i načinu rada Sekcije žena

Program rada Mreže mladih 2016-2021

Pravila o org. i načinu rada Mreže mladih