Organi SPCG

Predsjednik

Zvonko Pavićević rođen je 15.11.1952. godine u Cetinju. Završio je Višu pedagošku akademiju - grupa istorija-geografija 1978. godine. Od te godine do 2011. radio je kao nastavnik istorije u Osnovnoj školi "Radojica Perović" u Podgorici. Započinje sindikalni rad 1988. godine kao predsjednik Opštinskog odbora osnovnog i predškolskog obrazovanja Podgorice. Sindikat prosvjete, nauke i kulture Crne Gore osnovan je 1992. godine i Zvonko Pavićević je izabran za predsjednika Odbora za osnovno obrazovanje Crne Gore. Tu funkciju obavlja do 1998. Godine, kada je na I Kongresu izabran za sekretara. Dao je puni doprinos sindikalnim aktivnostima u toku desetomjesečnog štrajka prosvjetnih radnika 2002. godine, u kojem je učestvovalo 90% zaposlenih. U oktobru iste godine na II Kongresu je izabran za predsjednika Sindikata prosvjete, nauke i kulture Crne Gore.

U novembru 2006. god. na III Kongresu izabran je za predsjednika Sindikata prosvjete Crne Gore.

Zvonko Pavićević je, kao predsjednik SPCG, uložio veliki napor da se korekcija koeficijenata zaposlenih za 10%, kako je predviđao potpisani Sporazum, sprovede u djelo i nakon tri godine konačno je 23. decembra 2006. godine potpisan novi Granski kolektivni ugovor za oblast prosvjete.

Tokom 2015. godine vođeni su intenzivni pregovori oko Granskog kolektivnog ugovora za oblast prosvjete sa ciljem obezbjeđivanja boljeg standarda zaposlenih. Jedan od najznačajnijih rezultata pregovora je povećanje zarada prosvjetnih radnika za 5%.

Zamjenik je generalnog sekretara Unije slobodnih sindikata CG, gdje predstavlja i štiti interese zaposlenih u obrazovanju.

Na IV Kongresu SPCG-a održanom 29.10.2011. godine Zvonko Pavićević reizabran je za predsjednika i od januara 2012. godine profesionalno obavlja funkciju predsjednika SPCG-a do isteka mandata.

Na V Kongresu SPCG-a održanom 29.10.2016. godine Zvonko Pavićević reizabran je za predsjednika.

Oženjen je i otac je troje djece.

Vaša IP: 54.80.60.91
Serversko vrijeme: 2017-11-21 13:39:46