Saopštenje povodom početka nove školske godine

Sindikat prosvjete CG čestita svim koleginicama i kolegama i njihovim učenicima početak nove školske godine.
Kao nijedna druga profesija u ovom društvu svjesni smo svog značaja. U ovim vremenima su vrijednosti kojima smo naučeni i kojima učimo nove naraštaje naše države marginalizovane i skrajnute zajedno sa našom profesijom. Stoga je Opštinski odbor SPCG – Podgorica organizovao i ove godine svoju tradicionalnu akciju Pokloni, zamijeni ili prodaj korišćeni udžbenik.
Ovom akcijom željeli smo da reafirmišemo u društvu, a prije svega kod naših učenika osnovnu društvenu vrijednost – solidarnost i pomaganje drugima. Nažalost, konstatujemo da i pored naših javnih poziva nijesmo uspjeli da pokrenemo te vrijednosti kod kompanija i pojedinaca. Čini se da je profit jedini pokretač i mjerilo našeg društva.
Javno se zahvaljujemo menadžmentu TC Delta City koji su donirali školski pribor za djecu sa seoskog područja Podgorice – osnovnim školama Šćepan Đukić, Vojin Popović, Đoko Prelević, Savo Kažić, Boško Radulović.
Nadamo se da će u budućem vremenu naša ukupna aktivnost, kao i ova akcija, doprinijeti poboljšanju položaja prosvjetnih radnika i povratku pravim vrijednostima u društvu.

11977

Vaša IP: 54.156.67.164