Održan V Kongres Sindikata prosvjete CG

Sindikat prosvjete Crne Gore održao je V redovni Kongres 29.10.2016. godine u staroj zgradi Vlade sa početkom u 10h. U radu Kongresa, kao najvišeg organa SPCG-a, učestvovalo je 170 delegata, predstavnika sindikalnih organizacija vaspitno-obrazovnih ustanova Crne Gore. V Kongres SPCG-a je otvorila Slavka Bošković, predsjednica Sekcije žena i član Izvršnog odbora SPCG-a, nakon čega je uvodno izlaganje izlaganje i pozdravnu riječ imao predsjednik Zvonko Pavićević. Delegati V Kongresa SPCG-a usvojili su novi Statut SPCG-a, Izvještaj o radu, kao i Program rada za naredni mandatni period (opširnije u linku Propisi ), a ujedno su izabrani članovi Nadzornog odbora i Statutarne komisije SPCG-a. Jedini kandidat za funkciju predsjednika je bio dosadašnji predsjednik SPCG-a Zvonko Pavićević, koji je nakon glasanja ponovo izabran na tu funkciju.

Kongresu SPCG-a je prisustvovao i Boris Marić, ministar rada i socijalnog staranja, predstavnici Ministarstva prosvjete CG – Veljko Tomić, generalni direktor Generalnog direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih i Slobodan Filipović, sekretar Ministarstva prosvjete, oko 25 predstavnika sindikata obrazovanja iz regiona i iz inostranstva, potpredsjednik Evropskog komiteta sindikata obrazovanja (ETUCE) Branimir Štrukelj, kao i brojni predstavnici obrazovnih institucija i nevladinih organizacija.

Govor predsjednika Z.Pavićevića

Plakat za Kongres SPCG-a, 29.10.2016.

Vaša IP: 54.198.108.19
Serversko vrijeme: 2017-11-20 20:39:55