Saopštenje za javnost Unije slobodnih sindikata CG

Povodom mjera za sanaciju javnog duga i budžetskog deficita, koje je predložila Vlada Crne Gore, Unija slobodnih sindikata Crne Gore, na jučerašnjoj sjednici najužeg rukovodstva, donijela je odluku da održi protest dan pred zasijedanje Skupštine Crne Gore.

S obzirom da se predložene mjere nalaze na dnevnom redu sjednice Skupštine zakazane za utorak, 27.12.2016.g., Unija slobodnih sindikata Crne Gore uputiće apel poslanicima/cama da ne daju svoj glas za mjere koje dodatno ugrožavaju i onako već urušen standard građana.

Imajući u vidu da je Vlada Crne Gore bez prethodnih konsultacija sa socijalnim partnerima usvojila pomenute mjere, kao i činjenicu da teret pogrešno vođene ekonomske politike ponovo pada na teret zaposlenih i građana, Unija slobodnih sindikata Crne Gore poziva sve svoje članove/ice, kao i građane/ke, da stanu u odbranu svojih prava, te iskažu solidarnost sa kolegama kojih se ove mjere tiču i pridruže se protestu koji će se održati:

26.12.2016.g. (ponedeljak) u 14h na platou ispred zgrade Skupštine Crne Gore.

Vaša IP: 54.162.166.214
Serversko vrijeme: 2017-11-24 18:08:09