Održana I konstitutivna sjednica Glavnog odbora Sindikata prosvjete CG

Dana 23.12.2016. godine u hotelu City u Podgorici održana je I konstitutivna sjednica Glavnog odbora SPCG-a, na kojoj su usvojeni sledeći zaključci i donijete odluke:
1. Konstituisan je Glavni odbor Sindikata prosvjete CG koji će u narednom petogodišnjem mandatu sačinjavati 43 člana, i to: predsjednik SPCG-a, predsjednik Glavnog odbora, 3 potpredsjednika, predsjednici opštinskih – Gradskog odbora Podgorica, članovi izabrani iz redova opštinskih – Gradskog odbora, kao i predsjednici Sekcije žena i Mreže mladih;
2. Na sjednici je odlučeno da funkciju predsjednika Glavnog odbora u narednom petogodišnjem mandatu obavlja mr Predrag Ražnatović;
3. Glavni odbor SPCG-a je donio odluku o izboru članova Izvršnog odbora po osnovu teritorijalne zastupljenosti. Za članove IO SPCG-a po osnovu teritorijalne zastupljenosti su izabrani: Manojlo Žugić (predsjednik OO SPCG Kotor), Slobodan Savović (predsjednik Gradskog odbora SPCG Podgorica), Milojko Kavedžić (predsjednik OO SPCG Nikšić) i Luka Peruničić (predsjednik OO SPCG Bijelo Polje);
4. Glavni odbor SPCG je takođe verifikovao izbor potpredsjednika SPCG-a. U narednom mandatnom periodu potpredsjednici SPCG-a će biti: mr Stanka Vukčević (Podgorica), Nikolaj Knežević (Budva) i Slavka Bošković (Podgorica).
5. Donijeta je jednoglasna odluka da se podrži najavljeni protest Unije slobodnih sindikata CG u vezi sa nezadovoljstvom povodom mjera za sanaciju javnog duga i budžetskog deficita koji je predložila Vlada CG;
6. Sindikat prosvjete CG je odlučio da pokrene akciju pomoći za liječenje Anđele Petrović iz Kotora, kćerke kolege Ilije Petrovića zaposlenog u JU Srednja pomorska škola Kotor. U tu svrhu Glavni odbor SPCG-a je donio odluku da se da doprinos ovoj akciji i opredijeli početnih 1000 eura pomoći, a sindikalne organizacije shodno svojim mogućnostiima da proslijede određena sredstva na račun Fonda solidarnosti SPCG-a, odakle će ista biti usmjerena na račun Ilije Petrović sa naznakom za pomoć Anđeli.

11977

Vaša IP: 54.156.67.164