Održana III redovna sjednica Glavnog odbora SPCG-a 26.05.2017. godine

Dana 26.05.2017. godine u Hotelu City održana je III redovna sjednica Glavnog odbora SPCG-a.

Na sjednici je kao glavna tema razmatrana informacija predstavnika SPCG-a o radu u komisijama za izmjene i dopune zakona iz oblasti obrazovanja. Takođe, veoma značajna tema sjednice bila je informacija o Odluci Nacionalnog savjeta za obrazovanje Crne Gore, koja se odnosi na umanjenje normi časova za pojedine predmete i redukovanje nastavnih programa.

Donijet je zaključak da predsjednici opštinskih odbora upute sindikalne predstavnike sa teritorija koje obuhvataju u sprovođenje analize po vaspitno-obrazovnim ustanovama, a koje se odnose na nedostatke časova i broj zaposlenih koji će se pojaviti kao eventualni tehnološki višak usled navedene reforme seta zakona iz oblasti obrazovanja.

Takođe, na sjednici je usvojena raspodjela mjesta za prevenciju radne invalidnosti, odmor i rekreaciju po opštinama. Dalja raspodjela mjesta će biti izvršena na nivou opštinskih odbora po već utvrđenoj proceduri kao i ranijih godina.

Sjednici su prvi put prisustvovale i novoizabrane predsjednice Sekcije žena i Mreže mladih, Bojana Jovanović i Vesna Marković.

11977

Vaša IP: 54.144.21.195