Saopštenje za javnost ŠK "Prosvjeta"

Povodom osvajanja III mjesta u Prvoj ligi Crne Gore u šahu

Po prvi put u istoriji crnogorskog sporta  jedan sindikalni klub takmičio se u Prvoj nacionalnoj ligi  i ostvario visoki plasman – III mjesto , u jakoj konkurenciji od 10 remoniranih ekipa . Ovaj uspjeh je tim veći što je ŠK „ Prosvjeta „ oživio na  visokom nivou šah , koji se na velika vrata vraća u crnogorske učionice preko inicijative prosvjetnih radnika.

Ovim sportskim uspjehom prosvjetni radnici šahisti pokazuju da su duhovna i sportska elita crnogorskog društva , jer je Evropski parlament donio deklaraciju 2012. godine da je šah dio obaveznog modernog obrazovanja .

Sindikat prosvjete Crne Gore je ovim uspjehom svojih članova potvrdio još jednom  svoju strategiju promocije i podrške svim inicijativama  prosvjetnih radnika . Vjerujemo da su javnosti poznate tradicionalne izložbe likovnih pedagoga ,  književne večeri , humanitarne aktivnosti itd.

I u vremenu koje je pred nama bićemo podrška i organizatori za sve ideje i inicijative koje će osnažiti ugled profesije u društvu.

Gradski odbor SPCG Podgorica

Šahovski klub „ Prosvjeta „