In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Reagovanje

                                                             

                        POVODOM FIZIČKOG NAPADA NA PROFESORA SOCIOLOGIJE

                   U GIMNAZIJI „ 25 MAJ „ TUZI OD STRANE RODITELJA UČENIKA

 

 

              Sindikat prosvjete Crne Gore  najoštrije osuđuje i šalje ozbiljno upozorenje da je sramni čin fizičkog napada na radnom mjestu na našeg kolegu, kap koja je prelila čašu u degradaciji časne profesije prosvjetnog radnika. Ovo nije prvi put da neko sa ulice uđe u učionicu i nasrne na čast i dostojanstvo prosvjetnog radnika , javne ustanove i profesije uopšte.

             Sindikat prosvjete Crne Gore godinama  upozorava javnost i kreatore  vaspitno obrazovnog sistema u državi  da se, iz reforme u reformu , u kontinuitetu donošenja zakona ( na koje nijesmo mogli bitnije uticati ) pod izgovorom  usvajanja navodno međunarodnih standarda , zaštite učeničkih i rodteljskih prava vrši konstantno degradiranje naše profesije. Javnost ne bi trebalo da čude ovakve scene iz naših škola koje smo gledali  u lošim američkim filmovima. Nemile scene će se ponavljati,, ako se hitno ne preduzmu mjere na unapređenju položoja prosvjetnog radnika u društvu.

            Ovakvim reformisanjem obrazovnog  sistema kojim  se do apsurda široko tumače prava  učenika  i prava roditelja , prosvjetni radnici su dovedeni u nedopustivo ponižavajući  položaj .

          Sindikat prosvjete Crne Gore doživljava ovaj skandalozni događaj kao  šamar upućen svim prosvjetnim radnicima ,  preko kojeg se ne smije olako proći.

Zahtijevamo da nadležni organi , a posebno resorno Ministarstvo, preduzme sve mjere i razmtri mogućnost izmjene zakona kojima bi se spriječila dalja degradacija ugleda prosvjetnih radnika.

Ukoliko nadležni što hitnije ne preduzmu odgovarajuće mjere, Sindikat prosvjete Crne Gore sa svojim članstvom će biti prinuđen da „samoorganizovano“ odbrani fizički i profesionalni integritet prosvjetnih radnika.

Predsjednik

 

Zvonko Pavićević    

Galerija

Pravni savjeti

image

536363
Danas
Juče
Ove nedjelje
Prošle nedjelje
Ovog mjeseca
Prošlog mjeseca
Ukupno
145
399
544
532550
8038
11750
536363

Vaša IP: 3.80.38.5
Serversko vrijeme: 2019-02-18 04:53:17

Gdje se nalazimo

Povežite se sa nama

Fond solidarnosti

Turistička agencija

agencija

Stambena zadruga

Scroll to Top

Kontakt

Adresa:

Vojvode Maša Đurovića 17, City kvart 2-8, 

81 000 Podgorica

  • Tel:  +382 20 511 020
  • Fax: +382 20 511 021
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.