In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Saopštenje za javnost

 

Sindikat prosvjete CG najoštrije osuđuje eventualne zloupotrebe položaja pojedinih direktora javnih ustanova. Uporno javnosti skrećemo pažnju na loša rešenja sadržana u Opštem zakonu o obrazovanju koja su dovela do centralizacije i politizacije obrazovnog sistema.

Iz dosadašnjih  rešenja u setu zakona iz oblasti obrazovanja ukazivali smo i javnosti prezentovali pogubnost zakonske norme kojom isključivo ministar vrši izbor i imenovanje direktora vaspitno-obrazovnih ustanova, te pojedinih članova školskih odbora, čime se otvaraju vrata eventualnoj zloupotrebi i političkoj korupciji.

Sindikat prosvjete CG  nije iznenađen najnovijim natpisima u medijima i na društvenim mrežama o davanju navodne „socijalne“  pomoći pojedinim direktorima osnovnih i srednjih škola pred izbore, te najnoviji slučaj „snimak“  gdje je jedan od aktera direktor JU Srednje stručne škole u Beranama.

Depolitizacija, decentralizacija i demokratizacija obrazovnog sistema za koju se već dugo zalažemo su imperativ, kojeg je neophodno da ostvarimo u  potpunosti  i tada političkoj korupciji neće biti mjesta među prosvjetnim radnicima.

Ne možemo prihvatiti da se takve stvari dešavaju u obrazovanju i pozivamo članstvo da ne nasijeda na bilo kakve izazove ove vrste te da sačuva dostojanstvo koje prosvjetni radnici  po prirodi svoga posla moraju da imaju.

Sindikat prosvjete CG podržava Opštinski odbor SPCG Berane u osudi eventualnih zloupotreba u svojoj opštini koji je u isto vrijeme i osuda svih prosvjetnih radnika Crne Gore.

Od nadležnih institucija, posebno Tužilaštva, zahtijevamo da ovaj i duge slučajeve ispitaju do kraja, te da obavijeste javnost o rezultatima kako bi se prema počiniocima preduzele najstrožije mjere, kao opomena onima koji obrazovanje koriste kao poligon za zloupotrebe i ostvarivanje svojih političkih ciljeva. 

 

 

Predsjednik

Zvonko PAVIĆEVIĆ

 

Galerija

Pravni savjeti

image

965192
Danas
Juče
Ove nedjelje
Prošle nedjelje
Ovog mjeseca
Prošlog mjeseca
Ukupno
693
1074
3487
953919
8382
34359
965192

Vaša IP: 3.236.96.157
Serversko vrijeme: 2020-07-08 14:46:56

Gdje se nalazimo

Povežite se sa nama

Fond solidarnosti

Turistička agencija

agencija

Stambena zadruga

Scroll to Top

Kontakt

Adresa:

Vojvode Maša Đurovića 17, City kvart 2-8, 

81 000 Podgorica

  • Tel:  +382 20 511 020
  • Fax: +382 20 511 021
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.