Predsjednik SPCG-a Zvonko Pavićević podržao Fond za kvalitet i talente

Predsjednik Sindikata prosvjete Crne Gore Zvonko Pavićević pridružio se kampanji »Za odličan 5« ocijenivši Fond za kvalitet i talente značajnim za zaposlene u prosvjeti.
Sindikat prosvjete CG već dugo i strpljivo radi na poboljšanju statusa prosvjetnih radnika. Rezultat toga su, između ostalog, trenutni razgovori o povećanju zarada u prosvjeti. No, mi ćemo podsticati svaki drugi oblik nagrađivanja nastavnika, a to svakako jeste Fond za kvalitet i talente za koji je konkurs u toku. Pet stotina nagrada, od čega je veliki dio za nastavnike, još jedan su podsticaj, koji vjerujemo da se mora iskoristiti. Jer vođenje računa o najboljima u prosvjeti je obaveza prema svim učiteljima, nastavnicima i profesorima, i tu mogućnost treba da iskoriste jer su svi oni »za odličan 5«, rekao je Pavićević.

Kampanja »Za odličan 5« ima za cilj da privuče što više učenika i nastavnika da se prijave na konkurs Ministarstva prosvjete za raspodjelu novca iz Fonda za kvalitet i talente najboljim đacima i nastavnicima. U Fondu ima novca za oko 500 najboljih, a nagrade će u prosjeku iznositi 1.000 eura, dok će pojedine ići i do 2.000 eura. Konkurs će trajati do kraja oktobra, a odluka o nagrađenima biće donijeta najkasnije do kraja novembra.

19173

Vaša IP: 46.161.118.119