SPCG izdvojio sredstva u iznosu od 5 000 eura koja će biti uplaćena Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti kao pomoć u borbi protiv koronavirusa

U cilju zajedničke borbe protiv suzbijanja koronavirusa, SPCG podrzava mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, Instituta za javno zdravlje i Vlade Crne Gore i poziva sve prosvjetne radnike da se u ovim trenucima ponašaju odgovorno prema sebi, svojim porodicama i učenicima, te da poštuju i sprovode sve neophodne mjere koje su propisale pomenute institucije.

SPCG upućuje podrsku svim zdravstvenim radnicima koji se u ovim trenucima nesebično bore za očuvanje zdravlja našeg stanovništva, te svim zaposlenima u proizvodnji i distribuciji hrane, prvenstveno radnicima u trgovinama i apotekama koji su u ovom trenutku najviše izloženi riziku.
SPCG podržava napore Ministarstva prosvjete u namjeri da održi obrazovni sistem, te da u novonastalim uslovima organizuje nastavu na daljinu u interesu učenika.

Naš Sindikat je uvijek, kad je to bilo potrebno, pokazivao najviši stepen društvene odgovornosti. U to ime, Glavni odbor je odlučio da se Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti uplati iznos od 5000 eura, kao pomoć u borbi protiv COVID19 - virusa koji je nažalost stigao i u našu zemlju.

1120938
1120938