In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Ministarka Vesna Bratić se sastala sa predstavnicima Sindikata prosvjete CG, Udruženja „Roditelji“ i NVO NARDOS - ,,Zajedno napraviti plan za drugi dio školske godine"

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, prof. dr Vesna Bratić sa saradnicima sastala se danas u prostorijama Ministarstva prosvjete sa predstavnicima Sindikata prosvjete, Udruženja „Roditelji" i NVO Nacionalna asocijacija roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju Crne Gore (NARDOS), sa kojima je razgovarala o nastavku školske godine i izazovima sa kojima se suočavaju nastavnici, djeca i roditelji u uslovima pandemije.
Sastanku su prisustvovali VD predsjednika Sindikata prosvjete, Slavka Bošković, potpredsjednica Sindikata prosvjete, Stanka Vukčević, predsjednik Glavnog odbora Sindikata prosvjete, Milić Tajić, direktorica Udruženja „Roditelji", Kristina Mihailović, koordinatorka programa u Udruženju „Roditelji", Lepa Žunjić i predsjednik NVO NARDOS, Savo Knežević.
Ministarka Bratić je rekla da je Ministarstvo prosvjete otvoreno za predloge Sindikata i civilnog sektora, kako bi se u aktuelnim epidemiološkim uslovima pružio maksimum znanja djeci i sačuvalo njihovo zdravlje. Zato je, kako je istakla, važno osluškivati potrebe djece, roditelja i nastavnika, te zajednički rješavati izazove.
Predstavnici Sindikata prosvjete su naglasili da bi valorizacija povećanog obima rada nastavnika trebalo da bude jedan od prioriteta, te da bi se ovo pitanje trebalo sistemski riješiti. Oni su, takođe, iznijeli predlog da se prosvjetni radnici nađu među prioritetnim kategorijama stanovništva za vakcinaciju protiv koronavirusa.
Na sastanku je bilo riječi i o tehničkoj opremljenosti djece i nastavnika za učenje na daljinu, te o načinima kojima bi se pomoglo učenicima i nastavnicima koji nemaju mogućnosti da kvalitetno isprate i izvode nastavu.
U tom smislu, predstavnici Udruženja „Roditelji" osvrnuli su se na projekat podrške socijalno ugroženim porodicama koji rade u saradnji sa UNICEF-om, a u okviru kojeg je nabavljen dio opreme za ovu kategoriju učenika. Oni su istakli da je potrebno nastaviti sa ovom vrstom pomoći, kako bi sva djeca bila u mogućnosti da na jednak način prate nastavu. Sa predstavnikom NVO NARDOS su se saglasili da je potrebno da se bar jednom od roditelja djece sa posebnim obrazovnim potrebama omogući plaćeno odsustvo sa rada.
Predstavnici Sindikata i nevladinih organizacija su izrazili zadovoljstvo zbog mogućnosti da u kratkom roku od stupanja na dužnost ministarke Bratić razgovaraju sa njom i njenim saradnicima, te da u narednom periodu zajednički naprave plan i model nastave za drugi dio školske godine.

Galerija

Pravni savjeti

image

1548319
Danas
Juče
Ove nedjelje
Prošle nedjelje
Ovog mjeseca
Prošlog mjeseca
Ukupno
1404
1014
3536
1537613
18012
36353
1548319

Vaša IP: 54.80.252.84
Serversko vrijeme: 2022-01-19 14:13:08

Gdje se nalazimo

Povežite se sa nama

Fond solidarnosti

Turistička agencija

agencija

Stambena zadruga

Scroll to Top

Kontakt

Adresa:

Vojvode Maša Đurovića 17, City kvart 2-8, 

81 000 Podgorica

  • Tel:  +382 20 511 020
  • Fax: +382 20 511 021
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.